Arduino software

Når du skal i gang med din første Arduino programmering, skal du først have hentet den software, du skal bruge til at programmerer i.

Alt ligger offentligt tilgængeligt på Arduino.org, eller Arduino.cc

Når du downloader denne software, godkender du samtidig deres betingelser, som kan læses HER.

Arduino IDE er standard programmet til at skrive din kode i og derefter oploade til dit board. Det kører både på Windows, Mac OS X, og Linux. Softwaren er skrevet i Java, baseret på Processing og anden opensource software. Softwaren virker til alle slags Arduino boards.

 

Her finder du altid den nyeste version:

Klik på den udgave du skal bruge. Til Windows vil jeg anbefale at hente den udgave som er en exe-fil, da der er drivere til de forskellige Arduino boards med i installer-filen. Det er at anbefale, da det generelt giver mindst bøvl.

I Mac er det en zip-fil og i Linux udgaverne er det tgz-filer eller du kan installere via kommando prompt.

Når filen er hentet skal den installeres på computeren eller pakkes ud, afhængig af styresystemet. Her vil jeg anbefale at du pakker filen ud et sted på din computer du kan huske f.eks. i din bruger mappe.

Jeg har ingen erfaring med Mac, men en hurtig søgning på Google vil med sikkerhed give nogle brugbare forslag. I Linux er der som regel nogle standard programmer installeret. Hvis ikke er der i f.eks. Ubuntu Software Center nogle stykker at vælge mellem.

Windows: Når den hentede fil er installeret burde systemet være klar til at starte op.

Linux: I mappen er der en fil der hedder arduino. Måske skal filen sættes som “Allow executeting as program”.

Når denne fil køres starter Arduinos IDE op.

Nu er det tid at sætte Arduino boarded til for første gang.

I Windows kan der af og til forekomme lidt problemer med drivere når dit Arduino board forbindes til din computer første gang. Her kan problemet ofte løses ved at opdatere drivere i din enhedshåndtering. Jeg vil ikke gå ind i alle de problemer der kan opstå i forbindelse med installation og drivere, da det kan blive meget omfattende. Her vil jeg henvise til at du forsøger dig med en søgemaskine på nettet. Der er oftest andre før dig der er rendt ind i et lignende problem, og der er mange der er gode til at beskrive, hvordan man kan løse det. Generelt er der mest hjælp at hente på engelsk.

Som dit første program vil jeg anbefale at du bruger “blink”, da dette er et simpelt program, men alligevel rummer en masse grundlæggende ting.

Du finder “Blink” under “Åben/Basic/Blink”

 

God fornøjelse med Arduino